BENVINGUTS CONSULTORA DE GUIÓ GUIONS LLIBRES DOCÈNCIA  


Com a escriptora, he escrit llibres de tot tipus (per adults, juvenil i assaig). La meva novel·la més recent és Una casa on tornar
(La Magrana, 2022), la més personal de totes. També vaig escriure l'assaig La mente narradora: la neurociencia aplicada al arte de escribir guiones (Laertes, 2017), basat en la meva tesi doctoral. Sota el nom de ploma de Paula Roc; els dos números de la col·lecció Nits de guàrdia (Fanbooks, 2013-2014), traduïts al castellà i al polonès. La meva primera novel·la per adults va ser Surt el sol i encara plou (Empúries, 2013) una experiència única d'escriptura a quatre mans.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

UNA CASA ON TORNAR


Una novel·la que gira entorn de la pressió que senten moltes dones pel que s'espera d'elles com a dones.

L'Ona ha decidit no tenir fills. Però de cop i volta tota aquesta vida que li semblava tenir sota control s'esfondra quan es troba fent de mare de la filla de la seva parella. No vol que li passi com a la seva àvia i a la seva mare, que van deixar de ser dones per convertir-se en mares.

A la masia familiar del Pallars, l'Ona hi trobarà refugi per decidir cap on vol dirigir el seu futur, perquè només ella té les respostes que sempre ha buscat en els altres.


Autora: Marta Grau

 

Editorial La Magrana, 2022


LA MENTE NARRADORA

L'assaig aprofundeix en les relacions entre ment i escriptura cinematogràfica, a través d'una perspectiva neurocientífica particularment centrada en la psicologia cognitiva i la narratologia. A partir d'una selecció de pel•lícules de cineastes de finals del segle XX i inicis del XXI de la cinematografia indie nord-americana (Tarantino, Jonze, Lynch, Linklater, González Iñárritu, Nolan ...) i tot endinsant-nos en la subversió de la construcció dels seus relats, descobrirem nous dispositius d'escriptura cinematogràfica per seguir atrapant igualment a l'espectador.

Mitjançant el viatge per aquestes pel·lícules i pels camins de la ment humana, el llibre no només aborda els elements bàsics que necessita un guió cinematogràfic per a connectar amb el seu públic, sinó també com les característiques essencials del cinema clàssic han perviscut sota aquests films d'aparença poc clàssica, en ser, al capdavall, un perfecte compendi de la manera com nosaltres, els humans, animals narradors excepcionals, sentim, experimentem i comprenem el món.

Autora: Marta Grau

 

Editorial Laertes, 2017

 

     SURT EL SOL I ENCARA PLOU
És una història d'amistats, amors i sentiments intermedis, d'una generació que va créixer amb la Telecogresca i la Geofarra, en pisos d'estudiants on mai s'escombrava, d'Erasmus sense telèfons mòbils, que ballava a la sala Zeleste, els Enfants i Plataforma després de prendre cerveses a les terrasses de Barcelona, i que passava els llarguíssims estius universitaris entre les festes de Ciutadella per Sant Joan, les de Gràcia i les de la Mercè. Escrita en català central i en mallorquí, i des d'un punt de vista d'una noia barcelonina i d'un noi mallorquí,
"Surt el sol i encara plou" mostra de manera dual i emotiva el pas del temps, i narra les peripècies d'uns personatges que intenten arribar als trenta amb dignitat.

Autors: Marta Grau i Pau Estrany

Empúries, 2013

Traduït al castellà

Traduït al polonès

 

NITS DE GUÀRDIA

Magda es muda a Barcelona per acabar el MIR; necessitava un canvi, i el millor era deixar-ho tot enrere. En el nou hospital coneix a un grup de joves que també volen ser metges i, com ella, tenen els seus propis secrets. Les històries més intenses es viuen als hospitals. Una novel·la carregada de tensió i emocions no apta per a cardíacs.

Autora: Marta Grau,

sota el nom de ploma de Paula Roc

 

Grup 62 / Fanbooks - 2013


Traduït al castellà

 


NITS DE GUÀRDIA
- Cirurgies perfectes cors imperfectes -


Les històries més intenses es viuen als hospitals. «Torna a ser la Magda de sempre, la que fa veure que tot va bé i que les coses estan controlades. Però a en Jan li sap greu no poder estar amb l'altra Magda, la que a ell li agrada, la que està trista, la dèbil, la que amaga alguna cosa terrible que no pot dir amb paraules. Sospira i mentre va a buscar dues cerveses sentencia: "Ser fill d'un gran metge és una gran porqueria"

 

 Autora: Marta Grau,

 sota el nom de ploma de Paula Roc

 

 Grup 62 / Fanbooks - 2014

 

 ELS HOMES DE NEGRE  -  Novel·la infantil -

 


L’Elba es trasllada amb els seus pares a viure a la gran ciutat. A ella no li agrada la seva nova casa; massa lluny de la muntanya per poder anar amb bici i massa lluny del centre per poder anar a l’escola tota sola.

En aquest edifici situat en terra de ningú, ella comença a observar que, cada vespre i cada albada, entren i surten uns homes molt estranys que viuen al pis de d’alt: tots vesteixen amb llargues gavardines fosques, porten barret, ulleres de sol i caminen en filera, com si tinguessin por de perdre’s.
L'Elba esbrina qui són aquells homes amb l’ajuda d’en Canyiula, el nou veí de la seva edat, que odia tant com ella el futbol però a qui, en canvi, li entusiasma ballar funky. En Carbassot, un altre veí, vell estrafolari i molt viatjant, els ajudarà en la seva investigació sobre “els homes de negre” que vénen d'una realitat paral·lela.


Autora: Marta Grau


Il·lustracions: Bruno HidalgoCAT CAST ENG
     Poseu-vos en contacte amb mi a:
       

Copyright © 2022 Marta Grau Rafel / Disseny M.R.NY